top of page

Werkwijze van Fluffy Doodles

Fluffy Doodles

Fluffy Doodles staat ingeschreven bij de ALAEU en WALA al onze toekomstige mama's moeten eerst allemaal strenge keuringen ondergaan, voordat zij als fokteefje goedgekeurd worden en een aantal nestjes hier mogen krijgen. Overigens geld dit ook voor onze reuen, die wij dan kunnen inzetten om met gezonde nieuwe bloedlijnen uit te kunnen breiden , tevens zijn deze reuen inzetbaar voor collega fokkers in de toekomst.

Al onze honden worden getest op HD, patella's en ellebogen, hun ogen worden elk jaar opnieuw gekeurd op erfelijke oog aandoeningen. Via DNA onderzoek wordt getest of de honden drager zijn van erfelijke ziektes, zoals PRA, PRCD, Degeneratieve Myelopathie

(DM), Excercise Induced Collapse (EIC) en Improper Coat (IC).

Opgroeien van puppy's en nieuwe eigenaren

Australian Labradoodles mogen enkel in huis een nestje krijgen en niet in een kennel verblijven of opgroeien. De eerste weken groeien zij in alle rust op, om ze daarna wat meer aan geluiden te laten wennen. Wij nemen het socialisatieproces ook heel serieus en zorgen er zoveel mogelijk voor dat een pup veel verschillende geluiden heeft gehoord en gezien, zowel binnen als buitenshuis. De eerste twee weken is een pup blind en doof, na deze periode gaan ze wat horen van hun omgeving en gaan de oogjes open. De puppy's zullen ook veel van elkaar leren door samen te spelen en grenzen aan te geven met de zogenaamde 'bijtrem'.  Na een aantal weken als de puppy's wat groter worden zullen wij het nest een stuk ruimer maken, dan halen wij de werpkist weg en plaatsen binnen een grote ren. Ook zullen we ze veel buiten op het gras in een grote ren laten spelen, maar het merendeel van de dag zal een puppy nog slapen. Een pup slaapt zo'n 18 tot 20 uur op een dag en heeft dit ook echt nodig om te groeien.

Ook maken wij een begin met de pup zindelijk te maken, te leren wandelen aan de riem, maken we al een eerste autorit met de puppy's en genieten ze hier van een hoogwaardig kwaliteitsvoer.

Voordat de puppy's naar hun nieuwe 'forever' home mogen, zijn ze hier:

  • Ontwormd

  • Met 6 weken een gezondheidscheck, ingeënt en een chip gekregen van de dierenarts

  • In het bezit van een Europees paspoort

  • Rond de 7 weken zal er een gedragstherapeut de puppy's testen

 

Wij werken graag mee aan alle strenge eisen en regels die er van ons verwacht worden als fokker, om het ras mooi zuiver te houden en een begin te maken in hun socialisatie. Een pupje van ons zal bij zijn nieuwe baasje in de toekomst allemaal nieuwe indrukken opdoen en hier mee leren om te gaan, wij vinden het heel belangrijk dat elke pupkoper bij ons met zijn hond naar cursus gaat om de hond allerlei commando's aan te leren. Daarnaast is het belangrijk om de pup goed te laten socialiseren met andere honden, te leren hoe een hond denkt en hoe hiermee goed om te gaan. Dit alles zorgt ervoor dat je er een hele fijne hond en maatje aan over houdt voor het leven! Als de pups ongeveer 7 weken oud zijn, laten wij een gedragstherapeut komen om alle pups een karaktertest te laten ondergaan en zo een goede match te kunnen maken met onze pupkopers. Wij matchen de labradoodles met de nieuwe eigenaren op basis van het karakter van de pup. Tussen 7 en  8 weken zullen de puppy's met hun baasjes naar huis gaan en thuis verder blijven ontwikkelen. Wij blijven heel graag op de hoogte van al onze Fluffy Doodles in de toekomst en gunnen ze  een geweldig liefdevol huis!

Contract

Onze puppy's worden onder contract verkocht, dit houdt in dat de puppy's verplicht voor anderhalf jaar oud gecastreerd of gesteriliseerd moeten worden door hun nieuwe baasjes. Als wij hiervan een bewijs ontvangen, compleet met chipnummer, sturen wij de officiële stamboom op van de ALAEU. Dit doen we om het ras te beschermen en het ras zo 'zuiver' mogelijk te houden, want iedereen wilt toch een gezonde sterke hond! Alleen de Australian Labradoodles hebben namelijk een niet verharende vacht en zijn 98% hypoallergeen, Fluffy Doodles wilt dit graag in stand houden.

Bent u geïnteresseerd in dit ras en wilt u deze fijne eigenschappen in combinatie met hun hele speelse en gevoelige karakter en hun mooie uiterlijk?  Dan adviseer ik u om alleen een Australian Labradoodle aan te schaffen bij fokkers die aangesloten zijn bij de ALAEU en WALA. Een volledige lijst met geregistreerde fokkers staan op de site van de ALAEU en WALA.

bottom of page